Check Point onthult wereldwijde WannaCry Ransomware Infection Map tijdens CPX Europe 2017
17/05/2017
WannaCry-aanvallen blijven zich richten op organisaties wereldwijd, voornamelijk in India, de VS en Rusland

CPX 2017, Milaan - Check Point toont de omvang van de wijdverspreide internationale WannaCry-ransomware via de nieuwe Check Point WannaCry Infection Map.

Onderzoekers van Check Point hebben de ransomware-campagne uitgebreid onderzocht sinds het voor het eerst werd gemeld. De onderzoekers hebben 34.300 aanvalspogingen in 97 landen bijgehouden. Gemiddeld vindt er elke drie seconden een aanval plaats, dat is een lichte afname ten opzichte van het tempo dat twee dagen eerder geregistreerd werd (1 aanval per seconde). De meeste aanvalspogingen werden geregistreerd in India, gevolgd door de VS en Rusland.

Maya Horowitz, Threat Intelligence Group Manager bij Check Point, zegt: “Hoewel we een lichte afname zien in het aantal aanvalspogingen, verspreid WannaCry zich alsnog snel en richt zich daarbij op organisaties wereldwijd. WannaCry is een wake up call en laat zien hoe schadelijk ransomware kan zijn en hoe het snel vitale diensten kan verstoren.”

Het Threat Intelligence- en onderzoeksteam van Check Point kondigde onlangs de registratie aan van een nieuw killswitch-domein dat gebruikt werd door een nieuw sample van WannaCry. Check Point’s live WannaCry Ransomware Infection Map laat in real time belangrijke dreigingsstatistieken en landspecifieke data zien. Registratie van het domein activeerde de killswitch, wat duizenden potentiële slachtoffers heeft beschermd tegen de ransomware.

Een andere bevinding van de Check Point-onderzoekers is dat degenen die getroffen zijn door WannaCry naar alle waarschijnlijkheid hun bestanden niet terug zullen krijgen, zelfs niet wanneer zij het losgeld hebben betaald. Een ingewikkeld betaal- en decryptiesysteem en valse demo van het decryptieproces trekken de mogelijkheid van WannaCry-developers in twijfel bestanden te ontsleutelen. Tot dusver hebben de drie bitcoin-accounts die geassocieerd worden met de WannaCry-campagne ongeveer $77.000 verzameld. Desondanks, en in tegenstelling tot vele andere gevallen van ransomware, is er nog geen enkel geval bekend van partijen die hun bestanden terug hebben gekregen.

In februari introduceerde Check Point zijn anti-ransomware-oplossing, die een aanvulling is op zijn SandBlast zero-day beschermingssuite voor geavanceerde threat prevention. Gebouwd op de Check Point Infinity-architectuur, biedt Check Point verbeterde threat prevention-mogelijkheden tegen aanvallen zoals WannaCry. Het threat extraction-component stript de malware die in geïnfecteerde documenten aanwezig is, het Threat Emulation-component zorgt ervoor dat enkel veilige content toegelaten wordt op endpoints en de anti-ransomware-oplossing identificeert en blokkeert ransomware, zodat het apparaten niet beschadigt en bestanden niet versleutelt. 

Downloads
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Eef Leroy
Content Manager
Check Point Software Technologies
Nancy Pletinck
Marketing Manager Benelux
Check Point Software Technologies
Check Point Software Technologies Ltd (www.checkpoint.com) is de grootste pure-play security leverancier wereldwijd, biedt toonaangevende oplossingen, en beschermt klanten tegen cyberaanvallen met een ongeëvenaarde vangst ratio van malware en andere soorten aanvallen. Check Point biedt een complete security-architectuur met zeer uitgebreide en intuïtieve beheersoplossingen, die de netwerken tot en met de mobiele toestellen van bedrijven beschermt. Check Point beschermt meer dan 100.000 organisaties van elke omvang. Bij Check Point beveiligen we de toekomst.