Batibouw 2018: Remeha introduceert stookolieketel Calora Tower Oil PRO
12/01/2018
Eenvoud in besturing

Wommelgem/Batibouw - Remeha, fabrikant van huishoudelijke en commerciële verwarmingsoplossingen, stelt op Batibouw de nieuwe Calora Tower Oil PRO reeks (45 – 60 – 90 120 kW) voor. Dit toestel vervolledigt het gamma condenserende stookolieketels waardoor Remeha in deze reeks nu een vermogensbereik van 18 kW tot 120 kW kan aanbieden.

Net als de kleinere versies CTO 18-30 kW is de CTO PRO familie zeer compact waardoor deze geschikt is om oude ketels eenvoudig 1 op 1 te vervangen. De modulerende brander (instelbaar tussen 59% en 100%) wordt gecombineerd met een roestvrij stalen monobloc ketellichaam dat geschikt is voor alle soorten brandstof. Dit garandeert een lange levensduur zonder verlies aan kracht of efficiëntie. Deze condensatietechniek gecombineerd met de modulerende brander zorgt enerzijds voor een besparing op de energiefactuur en anderzijds voor een sterke bijdrage aan het milieu.

Alle onderdelen zijn tevens makkelijk bereikbaar voor een eenvoudig onderhoud door de installateur. De ketel wordt in de fabriek volledig ingesteld en hij wordt compleet geleverd op een pallet met wielsysteem.

Groot vermogen in eenvoud opgebouwd

De Calora Tower Oil PRO 90 en 120 zijn gebaseerd op het dual-bodyconcept en bestaan uit de aaneenkoppeling van twee branders van 45 of 60 kW. De branders werken parallel, maar de ketel vormt één geheel dankzij de bekleding uit één stuk en één besturingskaart.

Eenvoud in besturing

Voor de regeling van de ketel introduceert Remeha een het nieuwe elektronische besturingsplatform de T-Control. Dankzij de kleurendisplay in hoge resolutie is de tekstweergave zeer duidelijk. Drie intuïtieve draai en drukknoppen zorgen voor de ergonomische bediening. Met dit besturingsplatform kan je standaard twee directe of gemengde circuits en 1 tapwatercircuit regelen. Optioneel kan dit uitgebreid worden met een derde circuit (direct of gemengd). De T-Control omvat daarnaast nog een geïntegreerde diagnose tool en een interface voor gebouwbeheersystemen.

8 kleintjes maakt 1 grote

Een cascade-regeling tot acht boilers is ook mogelijk wat voor de 120 kW een vermogen geeft van 960 kW. Deze cascade-opstelling biedt op dat gebied een modulatiebereik van 70 - 960 kW. Deze biedt een zeer grote modulerende werking voor tussenseizoenmomenten met lagere warmtevraag evenals voor zeer koude momenten in de wintermaanden.

Beschikbaarheid
De Calora Tower Oil Pro 120 kW is beschikbaar in het voorjaar 2018. 

Downloads
Media
Logo
 
Andere talen / Autres langues
 
Contact
Whizpr
Tom Van Acker
Content Manager
Remeha
Sarie Verheye
PR & Communication marketeer
Remeha
Remeha is toonaangevend producent van centrale verwarmingsproducten voor de woning- en utiliteitsbouw. Het Belgisch bedrijf werd opgericht in 2011 te Wommelgem (Antwerpen). Vanuit deze nieuwe thuisbasis worden meer dan 200 groothandelpunten en 600 installateurs bediend met oplossingen in gasketels, stookolieketels en hernieuwbare energie voor zowel verwarming als warmwater comfort. Remeha is in België al jaren marktleider in gas verwarmingssystemen voor grote vermogens (ziekenhuizen, sportcomplexen, scholen, kantoren en winkelcentra). Meer informatie vind je op http://www.remeha.be.