Retailers verbeteren klantervaring dankzij nieuwste productontwikkelingen van Checkpoint Systems

27-03-2017

Checkpoint Systems, een wereldwijde leider op het gebied van oplossingen die de detailhandel helpen de beschikbaarheid en beveiliging van hun producten te vergroten, brengt een aantal nieuwe oplossingen op de markt waarmee retailers de winkelervaring van hun klanten nog prettiger kunnen maken. In de huidige omni-channel omgeving is klantervaring een sleutelfactor voor succes. Daarom is het meer dan ooit van belang dat retailers de juiste producten kunnen aanbieden waar en wanneer de klant het wil. Met de nieuwste generatie geconnecteerde oplossingen van Checkpoint Systems kunnen retailers nog sneller en beter inspelen op wensen van hun klanten.

Een van die innovatieve producten, die Checkpoint begin maart voorstelde tijdens Euroshop 2017, is de RFID tunneloplossing. Deze tunnellezer kan goederen met een RFID-label, zoals kartonverpakkingen, in sneltempo scannen op de lopende band. Goederen zijn daardoor veel beter en sneller te traceren. Dat geeft niet alleen een accurater zicht op de voorraad, maar het bevordert ook de vlotte afhandeling van goederen door de gehele logistieke keten. Een aantal toonaangevende retailbedrijven hebben de tunnellezer al met succes geïmplementeerd in hun distributiecentra.  

Een andere nieuwe oplossing is EVOLVE-Store™, een reeks innovatieve software tools waarmee retailers hun winkels beter kunnen monitoren en beheren. Dankzij de beschikbare data in het systeem kunnen retailers hun omzet laten stijgen en het verlies van goederen beperken. Door de gegevens van verschillende bronnen, zoals het aantal winkelbezoekers, dreigingen van georganiseerde winkeldiefstal, de bezetting van pashokjes en elektronische goederenbeveiliging te combineren, krijgen retailers op één platform een volledig overzicht van de keten.  

Checkpoint brengt ook een aantal nieuwe ontwikkelingen op de markt voor supermarkten. Voedselverspilling is één van de grootste uitdagingen voor deze sector. In Europa alleen al gooien supermarkten jaarlijks voor meer dan 14 miljard euro aan vlees-, gevogelte- en visproducten weg. ‘Freshfinder’, een systeem voor het beheer van versproducten dat werkt op basis van RFID-technologie, is een efficiënt alternatief voor het handmatig tellen van de voorraad. De oplossing genereert in real-time een hele reeks bruikbare en opvolgbare data, hetgeen bij een huidige, handmatige voorraadtelling simpelweg niet mogelijk is. Uit testen blijkt dat door een verbeterd inventarisatieproces de voedselverspilling wel tot 30% kan dalen, terwijl de verkoop kan stijgen met zo’n 7% of meer. 

Voor Pjotr van Wuyckhuyse, Salesmanager Benelux bij Checkpoint Systems, zijn al deze verbeteringen cruciaal voor de moderne retailer: “In tijden van omni-channel retail zijn inventarisering, accuraat voorraadbeheer en productbeschikbaarheid essentieel voor retailers met het oog op de loyaliteit van de klant anno 2017. En die klant wil kopen waar en wanneer hij dat wenst, en het liefst zo snel mogelijk. Onze totaaloplossingen zijn uitvoerig getest en hebben hun meerwaarde al ruim bewezen:  de productbeschikbaarheid vergroot, de efficiëntie neemt toe en de winkelervaring van klanten verbetert aanzienlijk.” 

media


andere talen / autres langues

contact

all colors of public relations

Eef Leroy

Content Manager

+32 52 55 33 26
Checkpoint Systems

Jantien Sloots

Marketing Manager Benelux

+31 88 008 2540
Checkpoint Systems

Checkpoint Systems is een wereldwijde leider op het gebied van oplossingen die de detailhandel helpen de beschikbaarheid en beveiliging van hun producten te vergroten. Retailers zijn dankzij de oplossingen van Checkpoint Systems in staat om een nauwkeurige real-time inventaris bij te houden, de beschikbaarheid op het schap te verbeteren, out-of-stock situaties en derving te verminderen en onder controle te houden. Hierdoor verbetert de retailer de beschikbaarheid van koopwaar en de winkelervaring van klanten. De oplossingen van Checkpoint zijn gebouwd op meer dan 45 jaar ervaring in RF-technologie, een innovatief dervingsbeheeraanbod, marktleidende RFID-applicaties en een uitgebreid portfolio van labeloplossingen die bijdragen tot de branding, beveiliging en opvolging van de koopwaar van de bron tot aan het schap. De klanten van Checkpoint genieten van een stijgende omzet en winst doordat ze zich ervan verzekeren dat hun producten beschikbaar zijn op de juiste plaats en het juiste tijdstip wanneer klanten klaar zijn om te kopen. 
Checkpoint Systems is een divisie van CCL Industries.