Newsroom

.... en nee, het gaat niet over zonnemelk! 

Internetbeveiliging is vandaag een ‘hot topic’ en Check Point organiseerde dan ook een heus Summer Security Congress dat achtereenvolgens België, Luxemburg en Nederland aandeed. Setting van de Belgische dag was ‘Het Vijverhof’ in Wevelgem. Tegen de achtergrond van een rustgevende - jawel- vijver , werden de 100 genodigden bijgepraat over de strategie en de visie van Check Point en haar laatste nieuwe security oplossingen. 

Het hele Benelux Management Team alsook een aantal internationale gastsprekers stonden klaar om partners, eindgebruikers en geïnteresseerde media te woord te staan. En interesse voor de aanpak van Check Point was er wel degelijk. Er heerste een gezellige drukte toen ik ter plaatse aankwam. Algauw dook ook de journalist op waarmee ik een afspraak had en konden we aan het interview over DLP beginnen. We vleiden ons aan een tafeltje met zicht op -jawel- de vijver (het was helaas niet zonnig, het terras was dus geen optie) met als gesprekspartners Nick Lowe, Regional Director Northern Europe en Caroline Ikomi, Technical Director UK van Check Point. 

Onderwerp van discussie : wat is de definitie van DLP? Is het Data Loss Prevention of eerder Data Leakedge Prevention? Hoe dan ook, dataverlies is een universele uitdaging voor bedrijven. We hebben allemaal al wel eens een e-mail met gevoelige informatie verzonden naar de verkeerde ontvanger. Om dat te voorkomen, ontwikkelde Check Point een nieuwe benadering van DLP die innovatieve technologie combineert met het creëren van betrokkenheid bij de gebruikers ervan. Zo worden medewerkers bijvoorbeeld met een pop-up scherm of een e-mail gewaarschuwd wanneer er gevaar tot dataverlies bestaat en dit zonder dat het grote impact heeft op hun activiteiten. Hierdoor kunnen ze in real-time potentieel misbruik herstellen en voorkomen. In de Check Point visie op DLP is de menselijke factor minstens zo belangrijk als de technologie. 

Of hoe een high-tech security bedrijf vaststelt dat de grenzen van technologie niet altijd oneindig zijn en de mens soms zelf het verschil kan maken.

Share now